Actueel

Op deze pagina vind je actuele berichten en activiteiten van de vereniging.

Sinds maandag 11 mei 2020 zijn de regels voor buitensporten versoepeld. Het advies van de NTFU is om met groepjes van maximaal 4 personen te fietsen, waarbij je de 1,5 meter afstand wel in acht neemt.

Het bestuur van De Doorloper vindt de ruimte, die dit advies biedt, nog onvoldoende basis om clubactiviteiten te hervatten. Het bestuur raadt haar leden aan om het advies van de NTFU op te volgen als ze gaan fietsen. Het volledige advies van de NTFU is hier te vinden.

In verband met de landelijke maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is de opening van het fietsseizoen tot nader bericht uitgesteld. 

De toerfietsgroep van IJsvereniging De Doorloper uit Ommen start zaterdag 28 maart het fietsseizoen traditiegetrouw met een openingstoertocht. Deze toertocht met een lengte van 70 km start om 13.00 uur bij het clubhuis van de ijsvereniging in Het Laer.

Vanaf 12.30 uur is iedere fietsliefhebber (ook niet-leden) welkom voor een bak koffie om vervolgens gezamenlijk op de fiets de tocht te starten. Omdat voor velen de toertocht het begin van het seizoen is, zal het tempo tijdens het fietsen hierop worden aangepast. Voor de toerfietsers van De Doorloper geldt altijd: Samen uit, samen thuis! Mocht je na deze openingstoertocht de smaak te pakken hebben: vanaf 30 maart wordt elke maandagavond, woensdagavond en zaterdagmiddag in clubverband gefietst. De start is op de Vechtbrug. ​