Toerfietsen

Toerfietsen.

Op de maandagavond fietsen we in 2 groepen. Een met max. 30 en een met max. 35 km, o.l.v. een wegkapitein die de route aangeeft. We starten in Ommen vanaf de brug. Mocht een groep groter zijn dan 14 deelnemers dan wordt die groep in tweeën gesplitst i.v.m. overzichtelijkheid en veiligheid.

We starten het seizoen op de zaterdag in het laatste weekend van maart  met een openingstocht van ong. 60 km en sluiten eind september af met een langere tocht van ong. 130 km. Tijdens deze afsluitende tocht gaat er ook een wagen met begeleider mee. We sluiten af met een hapje en een drankje in ons clubhuis in het Laar.

Training.

Op de woensdagavond wordt er samen getraind op het trainingscircuit in Dalmsholte onderaan de Lemelerberg. Op basis van de trainingsprogramma’s van Paul van Dam proberen wij aan de wensen van onze leden tegemoet te komen.

Als club willen wij graag met een derde toergroep starten omdat wij het verschil tussen max. 30 en max. 35 te  groot vinden om een goede doorstroming tot stand te kunnen brengen. Wij denken dan aan max. 30 , max. 33 en 36+. De laatste groep kan zelf aangeven hoe hard ze willen omdat je op een circuit geen afvallers hebt. Samen uit en samen thuis.

Seizoen.

We starten in het eerste weekend van april om 18.30 uur vanaf de brug.
Van mei t/m september starten we om 19.00 uur

Uitgangspunt: Voor donker thuis. Er wordt dus rekening gehouden met de mogelijkheid dat er aan het eind nog wat tegenslag kan zijn. Een lekke band vlak voordat je thuis bent bijv.

Clubkleding.

We hebben Alfa accountants en adviseurs bereid gevonden onze kleding  te sponsoren. Met dank aan een van onze actieve leden. In ons nieuwe frisse paars-witte tenue zijn we als groep heel herkenbaar.

Als nieuw lid krijgt u de mogelijkheid een passende outfit te bestellen.
U kunt zelf een keuze maken uit het aanbod van gesponsorde kleding en eventuele extra’s.
Voor het gesponsorde deel betaalt u de helft van de kostprijs.
Alfa betaalt de andere helft.

Er is ook een mogelijkheid een kwalitatief goede helm aan te schaffen met vizier en geschikt voor schaatsen en fietsen. Merk Cado Motus.
Ook hier geldt een gesponsord aanbod.

Bij gezamenlijke activiteiten verschijnen we in clubkleding.

Informatie.

Alle fietsleden zitten in een mailgroep en er is ook een gezamenlijke app.
Alle andere noodzakelijke informatie vind je op de site.