785true dots bottomright 170true false 800http://www.dedoorloper-ommen.nl/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/white-square-1
  • 5000 slideright false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 slideright false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 slideright false 60 bottom 30
    Slide3

Seizoensafsluiting fietsactiviteiten op de weg

De fietsgroep van de Doorloper “en route” voor de seizoenafsluiting.

Zaterdag 22 september zat een 13-tal enthousiaste fietsers al vroeg in de “IJskelder”. Onder het genot van koffie, verzorgd door “invalcateraar” Michel Beniers, werd er door Klaas Winters een korte briefing gedaan over de route, die zou gaan via Vasse, waarna we grensoverschrijdend verder zouden gaan in de richting van Neuenhaus. Om 9 uur konden we vertrekken.

Buienradar voorspelde de afgelopen dagen een goede weerverwachting voor “onze” zaterdag en met dat idee rolde iedereen het fietspad op richting Den Ham. Langs Marle en Daarlerveen en daar was iedereen intussen ruim warmgedraaid. Even later kwam zelfs de zon ons gezelschap houden waardoor de stemming alleen maar beter werd. Intussen was Michel al een tijdje onze “voorrijder”, waardoor het voor ons slechts “volgen” was. Toen hij uit beeld verdween, gingen wij ons alvast verheugen op een koffiestop.

Daarna, vlak bij het buurtschap Nutter ging het even faliekant fout…… Terwijl we met z’n allen in een lichte afdaling zaten, die André Hoogeveen zelfs de uitroep “wat gaat het lekker” ontlokte, had hij de pech om met zijn voorwiel in een gleuf in het wegdek te geraken en dat had een vreselijke smak tot gevolg! Het betekende voor hem een noodzakelijk vertrek richting Hardenberg, het ziekenhuis. Ook hierbij had Michel weer een belangrijke rol. Hij was het, die voor André als “ambulance” fungeerde. Aangeslagen trok de rest van de ploeg verder. Maar niet alleen de stemming werd wat minder, dat werd ook het weer…….. Vlak voor Vasse volgde een 2e lekke band voor Jos, maar ook het hemelgewelf raakte behoorlijk lek. Dus maar gauw bij “tante Sien” naar binnen voor koffie en appeltaart. Ondertussen was iedereen natuurlijk erg nieuwsgierig hoe het er met André voorstond. Als snel kwam het bericht, dat hij een gebroken schouderblad had……….

Er volgde een 2e briefing en de plannen werden omgegooid. Niks geen Neuenhaus als verste punt, maar terug richting Ommen. Toen het dan ook droog werd, schoven we weer in het zadel, maar dat duurde nog geen 100 meter… De weergoden hadden namelijk nog wat voor ons in petto: een fikse regenbui, onweer en hagel! Dat alles doorstonden we een tijdje onder de parasols van “Sien” en toen het nog erger werd in het aanpandige zaaltje.
Maar het wordt altijd weer droog, dus gezwind weer op de fiets! Mander, Langeveen, Bruinehaar en Kloosterhaar brachten ons een stuk dichter bij Ommen. Via Bergentheim ging het de N36 over. Nog even een lekje wegwerken bij Koos. Toen vol gas over de Beerzer bultjes in de richting van de IJskelder, waar Michel intussen was gearriveerd om de broodjes kroket voor te bereiden. Die werden met veel smaak verorberd en ondertussen werd er nagepraat over het wel en wee van deze slotrit. Buienradar werd nog eens geraadpleegd of er misschien een fout gemaakt was, maar onze eindconclusie was:  “weer of gien weer…… fietsen kunj altied!”
Een groot deel van de groep haalt de komende week de schaatsen uit het vet, de rest gaat op de mountainbike, een enkeling misschien zelfs  in winterslaap??
Bij het afscheid werden Klaas Winters en zeker ook Michel Beniers allerhartelijkst bedankt voor hun inzet deze dag.

Op naar de seizoenopening in april!

Klaas Hadderingh

 

PS: De eerste foto die ik bij de rit maakte, was tijdens de koffiestop. Ik was geraakt door de zorgzaamheid van voorzitter André! Onder zijn zadel zat niet alleen een klein tasje met gereedschap en reserveband, ook een verbandtasje bungelde al 40 km tegen zijn rechter bovenbeen…….. En juist hij, die zo van de veiligheid is voor de hele groep knalt dan tegen het wegdek. Hoeveel pech kun je hebben!

Een spoedig herstel gewenst, André namens ons allemaal!

Laat een reactie achter