Actueel

Op deze pagina vind je actuele berichten en activiteiten van de vereniging.

Volgende week dinsdag 19-04 zal de uitgestelde jaarvergadering om 20.00 uur in de
IJskelder plaatsvinden. Alle leden zijn daarvoor van harte uitgenodigd, waarbij het bestuur
graag met de leden in gesprek gaat over hoe de vereniging net zo vitaal en actief blijft als
jullie.
Om het huidige bestuur, dat al ruim 10 jaar ongewijzigd is, van frisse gedachten te voorzien
zijn wij op zoek naar leden, die in het bestuur een bijdrage willen leveren. Hoe en wat het
beste bij jou past is natuurlijk bespreekbaar.

Bericht aan mogelijk nieuwe leden van de fietsgroep van de Doorloper

 

Een aantal mensen heeft op 19 maart gebruik gemaakt van onze opstapfietstocht.

We organiseerden dit, om mensen over de streep te trekken, zodat ze in het vervolg mee kunnen gaan fietsen met onze groep. Dit idee lijkt in goede aarde gevallen te zijn. We hadden een flink aantal deelnemers!

Ook bij de openingsrit op 26 maart waren nieuwkomers. Dan komt er natuurlijk de vraag, of deze mensen lid willen worden van onze club.

 Als fietslid kun je elke week op de Vechtbrug fietsliefhebbers ontmoeten om samen mooie tochten te maken. De laatste zaterdag van maart is er altijd een seizoensopeningsrit. Daarnaast hebben we een midzomertocht en het seizoen wordt eind september afgesloten met een dagtocht van zo’n 130 km.

Als lid krijg je ook een persoonlijk lidmaatschap van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Daarmee ben je verzekerd bij schade aan je fiets en persoonlijke eigendommen door een ongeval en krijg je 4x per jaar het blad Fietssport.

Leden krijgen ook 75% korting op de aanschaf van fiets- (en schaats-) kleding. Dit wordt betaald door onze sponsor Alfa accountants en adviseurs.

 

Om de aanmelding goed te laten verlopen, is het gewenst deze  te doen via de site van de doorloper www.dedoorloper-ommen.nl.  Daarnaast heeft men gratis toegang tot de natuurijsbaan.

De contributie bedraagt  dan 56 Euro per jaar.

 

Wat betreft de outfit van onze club: hieronder zie je de prijzen excl. 21 % BTW

 

De Doorloper

febr. 2022

Wielershirt korte mouw – korte rits

 € 35,40 excl. BTW

Wielershirt korte mouw – lange rits

 € 38,35 excl. BTW

Wielershirt PREMIUM *nieuw*

€ 46,00 excl. BTW

Wielerjack Jaq.210

 € 45,00 excl. BTW

Wielerjack Windtek Thick

€ 68,85 excl. BTW

Wielerbroek kort

 € 45,55 excl. BTW

Wielerbroek lang

 € 52,15 excl. BTW

Wielerhandschoen

€ 16,95 excl. BTW

Piratenbandana

€ 12,95 excl. BTW

Armstukken (UNI zwart)

€ 13,10 excl. BTW

Kniestukken (UNI zwart)

€ 14,30 excl. BTW

Beenstukken (UNI zwart)

€ 16,50 excl. BTW

Verwerkingskosten – per besteller

€   1,25 excl. BTW

 

 75% van deze kosten neemt de sponsor dus voor haar rekening.

 

Voor de goede maatvoering adviseer ik iemand te zoeken ,met ongeveer jouw postuur om te passen. Dan voorkom je zaken zoals een (veel te ) grote korte fietsbroek die ikzelf heb aangeschaft…..

 

Per jaar worden de bestelrondes vastgesteld, meestal 4 per jaar. Voor 2022 zijn de volgende bestelrondes afgesproken:

Bestelronde 1: laatste besteldag 27 februari. Indicatie levering circa 22 april.

Bestelronde 2: laatste besteldag 8 mei. Indicatie levering circa 1 juli.

Bestelronde 3: laatste besteldag 17 juli. Indicatie levering circa 30 september

Bestelronde 4: laatste besteldag 16 oktober. Indicatie levering circa 16 december.

 

Wil men gebruik maken van dit aanbod, dan kan men contact opnemen met Eddie Olsman Hij kan voor een bestelformulier zorgen

Zijn mailadres is: heolsman@home.nl.

 

Zijn er nog vragen? Via de mail kun je die bij mij kwijt.

klaashadderingh@gmail.com

 

Hallo fietsliefhebbers

 

Een aantal mensen heeft op 19 maart gebruik gemaakt van onze opstapfietstocht. We organiseerden dit, om mensen mogelijk over de streep te trekken, zodat ze in het vervolg mee kunnen gaan fietsen met onze groep. Dit idee lijkt in goede aarde gevallen te zijn. We hadden een flink aantal deelnemers!

Ook bij de openingsrit op 26 maart waren nieuwkomers. Dan komt er natuurlijk de vraag, of deze mensen lid willen worden van onze club.

Enkele deelnemers kwamen al concreet met vragen over een lidmaatschap en evt. een outfit. 

Daarom heb ik overlegd met de penningmeester Dick Boschman en Eddie Olsman die de aanschaf van de outfits coördineert. Op basis van dat overleg heb ik een bijlage gemaakt met relevante informatie.

Mochten er dan nog vragen zijn, dan kun je die via de mail aan het bestuur richten of rechtstreeks aan mij.

Hopelijk komt er veel respons op de informatie.

Het bestuur heeft nagegaan hoe de ijsbaan in Het Laar open kan met in achtneming van de vereiste coronamaatregelen. Daarvoor is gebruik gemaakt van het veiligheidsprotocol van de KNSB.

Uit het protocol blijkt dat een beperkt aantal schaatsers tot de baan mag worden toegelaten om de vereiste onderlinge afstand te kunnen bewaren. Verder dient de veiligheid van parkeren en toegang tot de baan coronaproof te zijn. Daarvoor zal toezicht nodig zijn van 10 à 15 vrijwilligers.

Het clubgebouw moet gesloten blijven behalve de toiletten. De toiletten dienen veel vaker dan normaal te moeten worden gereinigd.

Een plan voor de opening van de baan dient getoetst te worden door de Gemeente en door de Veiligheidsregio IJsselland.

Het aantrekken van 10 à 15 extra vrijwilligers voor de toezicht, een coronacoördinator en extra reiniging van toiletten, naast de organisatie van de toelating tot de baan ziet het bestuur als zeer bezwaarlijk.

Daarnaast speelt het gezondheidsrisico dat de vrijwilligers lopen zwaar in de afweging en het wordt betwijfeld of op en rond het ijs de coronaregels hoe dan ook goed te handhaven zijn.

De conclusie van het bestuur is om de baan deze winterperiode gesloten te houden.

Egbert Boezelman

1938 – 2020

Op 11 december ontvingen wij het bericht van het plotselinge overlijden van Egbert Boezelman.

Wij kennen hem als zeer betrokken bij onze vereniging. Zo was hij een groot beijveraar om tot oprichting te komen van een ijsvereniging in Ommen met een 400 meterbaan. Begin 1969 werd de oprichting een feit. Gedurende een aantal jaren is hij  penningmeester geweest. Zijn bestuursperiode werd afgesloten met een erelidmaatschap.

Hij was een echte doener. Dat bleek ook bij de totstandkoming van ons clubgebouw.

Verder was hij een aantal keren de organisator van landelijke schaatskampioenschappen en skeelermarathons in Ommen.

Als in de afgelopen jaren een enkele keer een ijsperiode was, dan was Egbert steevast te vinden bij de ijsbaan in Het Laar en deed graag mee in het rooster voor de entreekassa.

Het Bestuur.

Wij hebben bij al onze leden een oproep gedaan om aan te melden voor de jaarvergadering. Hierop hebben zich slechts drie personen gemeld. Wij denken dat t.g.v. van de huidige maatregelen de mensen extra terughoudend zijn en hebben besloten om de jaarvergadering op te schorten naar volgend jaar.

Leden kunnen desgewenst de vergaderstukken toegestuurd krijgen van de uitgestelde jaarvergadering.

Zaterdag 19 september was er voor de fietsers onder de leden van de schaatsclub “De Doorloper” toch een slotrit georganiseerd. Niet, dat er deze zomer überhaupt ritten als groep gereden werden, maar het idee, om toch nog een keer samen fietsen in 2020, viel in goede aarde!

9 mensen hadden zich aangemeld, waarvan 2 op het laatste moment helaas moesten afhaken. Daarom zaten de 7 die ochtend zo rond 8.45 uur al aan de koffie ( met natuurlijk heerlijke cake) bij Klaas Winters en Riek in de tuin. Er was gezorgd voor de 1,5 m maatregel en om 9.10 uur gingen we in het zadel.

De route was voorbereid door Klaas en Michel Beniers en beide mannen hebben we ons weer een prachtige rit voorgeschoteld. Met als “voorrijder” Michel reden we via Lemele en Nijverdal tot aan de voet van de, wat ik gemakshalve maar “de speeltuin voor wielrenners” noem, het gebied van de Sallandse Heuvelrug met als toppunt de Holterberg! Daar gingen de echte enthousiastelingen even goed “los” tot bij het museum. Na alle te warme kleding bij Michel in de Audi verzameld te hebben, gaf Klaas Winters het sein voor de volgende etappe. Net over de Schipbeek voor Markelo stond een tijdje later Michel klaar met koffie, fris en cake. Even de inwendige mens weer bijvoeren…

Een volgende stop was in Hengevelde om te voldoen aan de lange traditie van koffie met appeltaart. Ook dit was een prettige onderbreking. Na nog een korte stop voorbij de oversteek van de N350 (bij de Grimberg) werd de route verder afgewerkt in de richting van Ommen, terug naar de Ommeresweg, waarna er bij iedereen ruim 130 km op de teller stond!

Tijdens de hele route hadden we werkelijk prachtig fietsweer en de tocht is probleemloos verlopen. De bijna 1000 (gezamenlijke) kilometers leverden namelijk geen enkele lekke band op of enig ander ongemak.

Bij terugkomst werd er gezamenlijk nog, onder het genot van een hapje en een drankje wat nagepraat. Een topdag, mede dankzij de perfecte organisatie.

Waarvoor dank, Klaas, Riek en Michel!

Hopelijk kunnen we in 2021 weer gewoon onze wekelijkse ritten maken onder betere omstandigheden.

Door: Klaas Hadderingh. Dank aan Bennie Haverkort voor de foto’s.

Sinds maandag 11 mei 2020 zijn de regels voor buitensporten versoepeld. Het advies van de NTFU is om met groepjes van maximaal 4 personen te fietsen, waarbij je de 1,5 meter afstand wel in acht neemt.

Het bestuur van De Doorloper vindt de ruimte, die dit advies biedt, nog onvoldoende basis om clubactiviteiten te hervatten. Het bestuur raadt haar leden aan om het advies van de NTFU op te volgen als ze gaan fietsen. Het volledige advies van de NTFU is hier te vinden.

In verband met de landelijke maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is de opening van het fietsseizoen tot nader bericht uitgesteld. 

De toerfietsgroep van IJsvereniging De Doorloper uit Ommen start zaterdag 28 maart het fietsseizoen traditiegetrouw met een openingstoertocht. Deze toertocht met een lengte van 70 km start om 13.00 uur bij het clubhuis van de ijsvereniging in Het Laer.

Vanaf 12.30 uur is iedere fietsliefhebber (ook niet-leden) welkom voor een bak koffie om vervolgens gezamenlijk op de fiets de tocht te starten. Omdat voor velen de toertocht het begin van het seizoen is, zal het tempo tijdens het fietsen hierop worden aangepast. Voor de toerfietsers van De Doorloper geldt altijd: Samen uit, samen thuis! Mocht je na deze openingstoertocht de smaak te pakken hebben: vanaf 30 maart wordt elke maandagavond, woensdagavond en zaterdagmiddag in clubverband gefietst. De start is op de Vechtbrug. ​