Schaatsgroep

Van begin oktober tot eind maart gaan de leden van IJsvereniging De Doorloper samen schaatsen. Elke maandagavond vertrekken zij met auto’s naar IJsbaan Twente in Enschede. Tijdens de trainingen is er aandacht voor techniek, conditie en houding. Er wordt zoveel mogelijk geschaatst in groepen van hetzelfde niveau.

IJsbaan Twente

Op maandagavond wordt er van 20.00 uur tot 21.00 uur getraind op IJsbaan Twente in Enschede. Dit is tijdens de publieksuren waardoor je geen aanvullende trainingskaarten nodig hebt. Bij de ijsbaan kun je ervoor kiezen om een los entreebewijs, een 11-rittenkaart of 22-rittenkaart aan te schaffen. Tijdens de training is het verplicht om handschoenen en een muts of helm te dragen.

Wedstrijdrijders en toerrijders

Om wedstrijden te kunnen rijden heb je een licentie nodig. Deze kun je zelf aanvragen via de KNSB. Op dit moment heeft de vereniging geen wedstrijdrijders. Alle leden zijn recreatieschaatsen en trainen met de toergroep.

Vervoer

Elke maandagavond om 18.50 uur vertrekt de groep naar de ijsbaan. Het vertrekpunt is de Kringloop aan de Schurinkstraat in Ommen. Aan het begin van het seizoen wordt een rijschema opgesteld zodat iedereen weet wanneer hij of zij moet rijden.

Voordelen voor leden:


Wil je meer weten over de schaatsgroep of een keer een kijkje nemen bij een van de trainingen? Neem contact met ons op!